Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

Q/A relationer

17:38 | October 24, 2018

Tips på hur man stärker sin vännrelation?

Hur man stärker sin vänskap, vänner är faktiskt inte det lättaste, visa klickar man bara med och andra har man små gnabb med. Men tror det viktigaste när man ska stärka sin värnrelation är TILLIT, att ha en vän man litar på, som aldrig skulle aldrig berätta för någon annan om dina hemligheter eller problem. Jag tror man skapar tillit genom att öppna upp sig själv, det viktigaste i en relation tror jag är ” Ge och ta” fråga mycket frågor, va intresserad i din vän. Vissa att du bryr dig om personen och att du tar hennes rygg. Det tror jag är så viktigt!

Vad har varit jobbigast med att flytta till Paris?

Jag anpassar mig väldigt lätt för nya situationer och ” gillar läget”, men det jobbigaste var nog att gå in i långdistans med Tom och ha kontakt med sina gamla vänner, samt anpassa sig till den nya skolan och människorna där. Allt är jue verkligen nytt, man mognar så otroligt mycket att åka iväg från sin trygghet. Eller nu vet jag vad som varit jobbigast! Ensamheten, att vara ensam, att en dag strosa runt utan någon, så var det aldrig hemma. Såklart är det väldigt nyttigt tror jag men fasiken inte lätt ibland. 

Hur är du som flickvän? Har du och din pojkvän aldrig några problem? Bråkar ni mycket? Är du svartsjuk av dig?

Jag är ( tror jag) en väldigt enkel flickvän, hehe, jag kan nämligen inte bråka, som ni som följt mig länge kanske vet. Att bråka är det läskigaste jag vet, små tjafsa likaså och det behöver nödvändigtvis inte vara en bra egenskap, för det kan ibland resultera att jag håller in vissa känslor etc. Jag är inte svartsjuk, bara på missa personer som jag vet Tom haft ett förflutet med. Vi bråkar aldrig, nada- jag skulle aldrig kunna ha en bråkig relation. 

Hur mådde du när ni gjorde slut? Hur går man vidare från sitt ex?

Jag mådde jätte dåligt, usch va ledsen jag var och ångesten som låg på bröstet var nog den värsta. Speciellt så var det en väldigt dramatiskt händelse som skedde vilket gjorde allt mycket jobbigare. Dock så är Tom aldrig elak mot mig, ignorerar etc, han fanns alltid där för att trösta. Som tur va löste allt sig, älskar honom så otroligt mycket och han gör mig väldigt lycklig. 

Att gå vidare från sitt EX tror jag är den svåraste saken en människa kan göra- om man är väldigt känslosamt bunden till personen. Sandra Beijer skrev något i en artikel om hjärtekross som jag tycker stämmer in så mycket på när man gör slut: 

“Det är som att stå på din begravning, i mörka kläder och bultande hjärta. Ett hjärta jag inte vill ha, du kan få det, jag kan inte bära det nu vi byter plats. Det är som att packa ner dina skjortor i kartonger och nicka när de ringer och beklagar sorgen.”

Att förlora någon är så otroligt jobbigt, det är så klyshigt att säga- men tiden läker verkligen alla sår. Jag var helt hjärtekrossad från min första kille, trodde aldrig jag skulle bli kär igen- då var jag 17? Men efter träffade jag Tom som jag föll för. Jag tror det viktigaste när man går vidare från någon är att se det stora hela, att inse att det är en relation av förmodligen flera du kommer ha, att det finns en anledning varför han är ditt ex och försöka inte göra en så stor sak av det hela, försöka gå vidare sakta men säkert och inte tycka för synd om dig själv. Det kanske låter lite hårt, men jag tror nog inte på att sitta hemma och kolla  Bridget Jones en helg är the way to go. Gå och klipp dig, sätt på dig något piffigt, träffa dina tjejkompisar, adda den där killen på instagram du tycker är söt. Slutligen, andas in och andas ut. Försök inte hetsa och stressa upp dig. Med det sagt, så vill jag ändå påpeka att det finns nog inte något perfekt recept att komma vidare ett EX- för vissa är det lättare än andra. Men saker och ting händer för en anledning vill jag tro. Så enjoy the moment och dessutom, man vill faktiskt inte ha någon som inte vill ha en själv. 

Har du några tips på hur man kan lägga upp en dag om man är lite deppig och vända det till en mysig dag? Ja det har jag faktiskt, gör en to lista och börja med att städa ditt rum eller lägenhet, sätt på musik och bara gör det, vet att man inte har någon energi när man är lite deppig men det gör sån stor skillnad. Sen försök att träna, att träna släpper ut positiva endorfiner som gör en lyckligare- ta en lång promenad. Sen om du vill vara själv, tänd ljust, köp eller laga något gott och sen mys in dig och kolla på film eller be en kompis komma över. Försök att sysselsätta dig, tror det är bästa medicinen. 

Har du tips på romantiska grejer att göra för någon? Ja, tänd massa levande ljus och laga partners favorit middag, gör en picknick och sätt er på djurgården, hotell Skeppsholmen har färdiga picknick korgar så får man sitta på deras tomt, sätt på dig fina underkläder, gör ett fotoalbum eller skriv ett litet kärleksbrev, suprisea med en dejt night, smsa bara adress partnern ska befinna sig på och ta den till en trevlig restaurang med påföljd bio! Det är dem små sakerna som spelar roll, romantiska gester att göra behöver inte kosta!

 

 


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här